tiistai 21. lokakuuta 2014

Terveisiä Karnaluksista

Olipahan reissu! Olin etukäteen kuullut paljon siitä, miten monen mutkan takana Virossa sijaitseva käsityöliike Karnaluks sijaitsee. Noh, näinhän se oli.. Ei mahtais olla yhtään pahitteeks panostaa muutamalla lisäkyltillä (tai vaihtaa nykyiset hieman näyttävämpiin). :) 

Hieman erilaista oli myös liikkeen sisäänkäynnin vieressä oleva ovisummeri. Sisälle päästäkseen asiakkaiden tulee soittaa ovisummeria, jonka jälkeen myyjät avaavat oven kassalta käsin. Siinä oli lauantaina myyjillä hommaa, kun asiakkaita lappas koko ajan sisälle ja jonot vaan kasvo. Huh, ei käyny kateeks!

Pari ovea ja portaita ylös, kunnes löytyi oikea ovi.

Ikinä aikaisemmin en kyllä ollu ton mittakaavan käsityöliikkeessä käynyt! Alkuun häkellyin aika totaalisesti, eikä ostosten teosta meinannut tulla yhtään mitään! :D Onneks oli ostoslista matkassa mukana, niin osas sen avulla lähtee hieman suunnistamaan. 

Oli nappia, nauhaa, puikkoa ja vaikka mitä!

 Karnaluksista on todella vaikea saada oikea käsitys pelkästään kuvien avulla. Siellä on pakko käydä itse, ihan käsittämätöntä! Tavaroita oli silmän kantamattomiin ja  kaikki neliöt oli hyödynnetty viimesen päälle. Vaikka olihan siellä aikamoinen kaaos.. Ei mitään marketti tyylistä järjestystä, vaan tavarat oli pahvilaatikoissa, isoissa pinoissa ja aika ahtaasti. Hyllyjen välissä ei paljon toisia ohiteltu, vaan oli parempi lähtee suosiolla kiertämään toista kautta.

Tässä vain murto-osa Karnaluksin vetoketju valikoimasta.

Mutta oikeesti, se tavaran määrä! Tiedoksi Karnaluksiin suuntaaville, varatkaa paljon aikaa ja kärsivällisyyttä. Alku shokista selviämiseen voi mennä hetki, ennen kun kykenee ostosten tekoon.. :D Niin ja muistakaa, kaikkea ei ole pakko ostaa kerralla.. ;)
Lankoja..
 ..ja vähän lisää lankoja..

 Lankoja tuolta kyllä löytyy! Niille oli varattu ihan oma "huone", jossa oli hylly toisensa jälkeen erilaisia lankoja. 

Ehdottomasti käymisen arvoinen paikka! Karnaluks ei ihan suotta ole Viron suosituin kohde käsityöihmisten keskuudessa. :)

2 kommenttia:

  1. miksi mää en tienny tosta paikasta? haluan haluan haluan! ei haittais vaikka lähtis joskus yhessäki? löytyykö sieltä myös kankaita?

    VastaaPoista
  2. Mikä jottei! Oli siellä kankaita, mut ei kovin paljon..
    Kierreltiin muutamassa muussaki kangaskaupassa ja selvis, et virolaisilla on aika venäläistyylinen kangasvalikoima. Paljon kukkakuosia ja sellasta mitä Suomessa oli 90-luvulla, mut hienoja retrokankaita ei löytyny.. Yhessä liikkeessä tosin tuli kankaista heti mieleen nuo sun tekemät vaatteet :)

    VastaaPoista